Ingrediënten cupcakes
Basisrecept chocoladecupcakes
Ingrediënten vulling
Fijngehakte pinda’s, ongezouten
Babogeen (van de Ruijter, verkrijgbaar bij o.a. Albert Heijn)
of
Karamelsaus, zelfgemaakt of gekocht
Ingrediënten karamelsaus
100 gram suiker
90 ml water
125 ml slagroom
15 gram boter
Ingrediënten topping
Recept voor vanillebotercreme
Karamelsaus/babogeen
Fijngehakte pinda’s, ongezouten
Bereidingswijze
Voor deze cakejes heb ik gebruik gemaakt van het standaardrecept voor chocoladecupcakes. Dit recept is te vinden onder het kopje ‘recepten’. Als de cakejes afgekoeld zijn kan je in het midden een klein kuiltje maken voor de vulling. Het makkelijkst is dit met een appelboor of een klein scherp mesje.
Ook deze zijn overigens te frituren, mocht iemand daar behoefte aan
hebben…
Bereidingswijze
Voor deze cakejes heb ik gebruik gemaakt van het standaardrecept voor chocoladecupcakes. Dit recept is te vinden onder het kopje ‘recepten’. Als de cakejes afgekoeld zijn kan je in het midden een klein kuiltje maken voor de vulling. Het makkelijkst is dit met een appelboor of een klein scherp mesje.
Voor de vulling kan je gebruik maken van karamelpasta zoals
babogeen. Dit is kant en klaar te krijgen en dus wel zo makkelijk. Leuker is
natuurlijk het zelf maken van karamelsaus. Verwarm hiervoor op een middelhoog
vuur de suiker en het water in een pan. Laat het rustig opwarmen totdat de
suiker helemaal aan het smelten is, je hoeft tussendoor niet te roeren. Dit
duurt ongeveer 10-15 minuten. Het mengsel moet uiteindelijk een goudbruine
kleur hebben. Zodra het die kleur heeft kan je het van het vuur halen (let wel
op, dit mengsel is echt kokend heet, zo rond de 200C! Ik heb ook eens een beetje
ervan op mijn hand gehad en dat kan ik niemand aanraden…!). Meteen nadat het
mengsel van het vuur is gehaald kan de slagroom eraan toegevoegd worden. Doe
dit heel voorzichtig en zorg ervoor dat je iets van ovenwanten draagt want het
kan gaan spetteren als het de hete karamel raakt. Blijf voorzichtig roeren tot
de slagroom helemaal is opgenomen. Voeg daarna de boter aan het hete sausje toe
totdat ook deze vermengd is in het geheel. Laat de karamel vervolgens helemaal afkoelen.
Als de saus koel is kun je een deel gebruiken voor de
vulling. Meng de fijngehakte pinda’s erdoorheen (hoeveelheid is naar eigen
keuze, je hebt niet zo heel veel pinda’s nodig). Vul de uitgeholde cupcakes met
dit mengsel en strijk ze aan de bovenkant mooi glad. Ook dit kan met een laagje
karamelsaus. Als de saus echt koud is kun je een topping van vanillebotercreme
erop spuiten. Garneer met een restantje karamelsaus en strooi er gehakte
pinda’s over en klaar zijn de snickerscupcakes!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten