Tips & Tricks


De 10 geboden van het cupcakebakken

Bereid je voor: het kan tot interessante uitkomsten leiden, maar meestal is het wel prettig als je bijv. alle ingrediënten in huis hebt

Laat alle ingrediënten op kamertemperatuur komen, dan mengen ze beter

Gebruik maatlepels voor ingrediënten als bakpoeder, baking soda etc. Teveel bakpoeder leidt tot instorten van de cakejes.

Mix het beslag niet te lang, dan kunnen de cakejes instorten

Vul de vormpjes altijd tot 2/3, bij meer storten ze in en bij minder zijn ze te klein

Gebruik een muffinblik voor mooie rondgevormde cupcakes

Open de oven niet tijdens het bakken, dat voorkomt instorten van je cupcakes

Leg voor platte cupcakes een plank op de cakejes als ze net uit de oven komen

Wat betreft de frosting: mixen mensen, tot gij erbij neervalt, dat is het devies

Geef niet op, zo nu en dan mislukken recepten gewoon!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten