zondag 13 mei 2012

Kruidcake

Een smaakvolle cake die gewoon overal bij past. Niet zo superzoet (al zou je dat niet verwachten gezien de hoeveelheid suiker (a)), wel lekker kruidig. Dit recept is goed voor een tulbandvorm van ongeveer 22-25 cm doorsnee.


Ingrediënten
230 gram boter (op kamertemperatuur)
650 gram fijne kristalsuiker
5 eieren
¼ theelepel citroenaroma
1 theelepel vanille-extract
240 ml volle melk
400 gram bloem
½ theelepel baking soda
½ theelepel zout
¼ theelepel kruidnagelpoeder
¼ theelepel kaneel
¼ theelepel gemberpoeder
¼ theelepel nootmuskaat

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 170C en vet de bakvorm goed in met boter en paneermeel of bloem, zodat de cake later makkelijk uit de vorm te halen is.

Mix de boter en de suiker in een kom totdat alles goed vermengd is en het een lichte, luchtige massa is. Voeg al mixend de eieren één voor één toe totdat ze allemaal opgenomen zijn. Vervolgens kan je de vanille, citroenessance en melk aan het mengsel toevoegen totdat alles is vermengd.

Zeef in een aparte kom de bloem, kruiden, zout en baking soda en roer alles goed door elkaar. Voeg het vervolgens geleidelijk toe aan het overige beslag en mix totdat het een egale massa is en alle ingrediënten goed vermengd zijn.

Giet het beslag in de vorm en bak de cake 70-80 minuten op 170C. Uiteindelijk moet de cake goudbruin worden. Als een prikker er schoon uitkomt is hij klaar. Laat hem in zijn geheel in de vorm afkoelen voordat je hem op een taartrooster stort.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten