vrijdag 8 juni 2012

Rocky Road (to Mordor)

Omdat het lekker is, omdat je niet een hele dag alleen taart en cake wilt eten, omdat het met een naamtechnisch foefje in te passen is in het thema en gewoon omdat het kan; op een Lord of the Rings marathon kan Rocky Road niet ontbreken (het was immers ook geen gemakkelijke weg voor Frodo en zijn kornuiten…). 

Laatst hield ik met een aantal vrienden een Lord of the Rings marathon. Dus alle films in één dag. 


Het was de dag van mijn leven...


En wat het mooie aan zulk soort evenementen is, is dat je ook helemaal los kan gaan op thematisch eten. Bij deze dan ook een aantal recepten die bruikbaar zijn of zo'n festijn.


Ingrediënten
1 blikje gecondenseerde melk (verkrijgbaar in de supermarkt, van Friesche Vlag, vaak bij Aziatische afdeling)
400 gram chocolade (ik prefereer half melk, half puur)
100 gram marshmallows, in stukjes geknipt
200 gram grof gebroken mariabiscuitjes
80 gram rozijnen
3 eetlepels Golden Syrup (optioneel)

Bereidingswijze
Knip de marshmallows in kleine stukjes (ongeveer een halve centimeter), breek de mariabiscuitjes in kleine stukjes en doe het samen met de rozijnen in een hittebestendige kom.

Verwarm ondertussen de gecondenseerde melk in een steelpannetje op een middelhoog vuur. Voeg de stukjes chocolade toe en blijf roeren tot alles is gesmolten en het een egaal geheel is. Je kan hier nog drie eetlepels Golden Syrup aan toevoegen voor de smaak, maar dit is niet strikt noodzakelijk.
Bekleed een ovenschaal of bakvorm met bakpapier. Giet de gesmolten chocolade in de kom met de marshmallows, biscuitjes en rozijnen. Laat het geheel een minuut staan en roer het daarna door elkaar. Door de warmte zullen de marshmallows grotendeels smelten, maar dat is geen probleem. Zodra het enigszins goed gemixt is kan je het mengsel storten in de ovenschaal en voor zover mogelijk gladstrijken, tot je een plak hebt van ongeveer 1,5 cm dik. Zet dit een halve dag in de koelkast om goed te laten stollen. Snij de fudge daarna in stukken, zo groot als je zelf wilt en klaar is je rocky road! Absoluut veel makkelijker dan de weg van the Fellowship was (a)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten