donderdag 2 augustus 2012

'Eat Me' Pruimencupcakes

Kleine, fruitige ‘eat me’-cupcakes. Gelukkig ga je van deze  cakjes niet echt zo groeien als Alice. Hooguit in de breedte :)


Voor 30 minicupcakes

Ingrediënten cupcakes
60 gram boter op kamertemperatuur
170 gram bloem
¼ theelepel bakpoeder
¼ theelepel zout
180 gram lichtbruine basterdsuiker
90 ml karnemelk
2 eierdooiers
60 gram pruimenjam + extra voor vulling

Ingrediënten frosting
125 gram poedersuiker
40 gram boter op kamertemperatuur
10 ml volle melk
20 gram pruimenjam
Royal icing voor versiering

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 190C. Zet een bakvorm voor minicupcakes klaar en zet de cupcakevormpjes er vast in. Ik heb hier gebruik gemaakt van zogenaamde tulpen-cupcakesvormpjes. Deze zijn gewoon te verkrijgen bij de meeste bakwinkels en geven een vrolijke uitstraling aan je cakejes.

Mix de boter, bloem, zout en bakpoeder door elkaar tot het een kruimelig geheel is. Mix in een aparte kom de jam, eierdooiers, karnemelk en basterdsuiker door elkaar en voeg de helft hiervan bij het bloemmengsel. Mix het op middelhoge stand door elkaar en voeg daarna de overige helft van het karnemelkmengsel erbij. Klop het beslag op de middelste snelheid tot een glad geheel.

Vul de cupcakevormpjes voor 1/3 met het beslag, doe dan een theelepeltje jam in het midden en bedek dat weer met 1/3 laag beslag. Zo zijn de vormpjes voor 2/3 gevuld met beslag. Doe ze ongeveer 15-18 minuten in de oven tot ze lichtbruin van kleur zijn en een prikker er schoon uitkomt.

Laat de cakejes afkoelen terwijl je de frosting maakt. Mix hiervoor de boter met poedersuiker door elkaar. Voeg terwijl je mixt de melk toe. Klop het geheel minstens vijf minuten romig en luchtig. Spatel vervolgens de jam erdoorheen.
Als de cakejes geheel zijn afgekoeld kan je de frosting aanbrengen op de cakejes. Als laatste kan je met royal icing en een beetje kleurstof naar keuze de tekst ‘eat me’ erop spuiten. Zo krijgen ze automatisch een onmiskenbare Alice-uitstraling!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten