donderdag 2 augustus 2012

Lavendel Shortbread

Met het idee dat in Wonderland vooral wonderlijke dingen worden gegeten en het toch wel een soort van 'natuurlijk' is allemaal (met letterlijk vrij mondige bloemen), vond ik dit wel passen bij de tea party. Heel simpel te maken en de smaakmakers komen gewoon uit de tuin! 


Ingredi├źnten
200 gram bloem
50 gram fijne kristalsuiker, plus een beetje extra om te bestrooien
125 gram ongezouten boter op kamertemperatuur
2 handjes met lavendel
1 takje tijm
2 eetlepels honing

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 170C en bekleed een ovenplaat met bakpapier. Haal van de lavendeltakjes de bloemknopjes en haal van de tijm de blaadjes eraf. Alleen deze knopjes en blaadjes worden gebruikt in het shortbread. 
Meng de bloem en suiker in een grote kom en voeg de boter in stukjes toe. Kneed het geheel door elkaar en voeg tijdens het kneden twee eetlepels honing toe. Kneed de honing erdoor en voeg dan de tijmblaadjes en lavendelknopjes toe aan het deeg en maak er een egale deegbal van.

Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad, of alvast rechtstreeks op het bakpapier, tot ongeveer 1 cm dikte. De vorm maakt niet zoveel uit, rond, ovaal of vierkant, alles kan. Strooi er een beetje suiker overheen en zet de bakplaat ongeveer 25 minuten in de oven tot het shortbread lichtbruin van kleur is. Laat hem afkoelen en snijd of breek hem in stukken. Serveer de shortbread bestrooid met suiker en een takje lavendel ernaast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten