donderdag 2 augustus 2012

Cheshire Cat Cakepops

Eén van de meest bekende beelden van Alice in Wonderland is toch wel de grijns van de Cheshire Cat, langzaamaan verdwijnend. Dat rondzwevende hoofd is de ideale basis voor cakepops! 

Voor het maken van de cakepops kan je het best tijdig beginnen. Het gaat het gemakkelijkst als de cake bijvoorbeeld een dagje kan afkoelen in de koelkast, dus plan vooruit! 


Voor ongeveer 25 cakepops

Ingrediënten cakepops
75 gram bloem
50 gram cacao
125 gram boter op kamertemperatuur
125 gram fijne kristalsuiker
snufje zout
2 eieren
25 ml volle melk

Ingrediënten botercreme 75 gram boter op kamertemperatuur
125 gram poedersuiker
1 eetlepel warm water

Ingrediënten versiering
Roze candymelts
Paarse candymelts
Witte fondant
Gele fondant
Zwarte eetbare stift

Bereidingswijze
Bereid allereerst de cake voor. Verwarm hiervoor de oven op 160C en vet een cakevorm van ongeveer 20cm doorsnee in.

Zeef de bloem en de cacao in een kom en roer het door elkaar. Mix vervolgens de suiker met de boter romig en doe er een beetje zout doorheen.

Mix op lage snelheid het botermengsel terwijl je één voor één de eieren toevoegt. Als de eieren geheel zijn opgenomen kan je de melk toevoegen. Voeg terwijl je klopt het bloemmengsel toe in kleine porties. Blijf kloppen tot het een egaal beslag is geworden.

Schep het beslag in de cakevorm en bak de cake 50-60 minuten tot een prikker er schoon uitkomt. Laat de cake eerst afkoelen in de vorm en stort hem daarna op een rooster om volledig af te kunnen koelen. Zet hem een nachtje in de koelkast alvorens je ermee verder gaat.

De botercreme kan je wel alvast voorbereiden door de boter, poedersuiker en water minstens vijf minuten tot een luchtige creme te mixen. Zet ook deze weg in de koelkast.


Als de cake een tijd in de koelkast heeft gestaan kan je verder gaan. Verkruimel de cake met de hand of met een keukenmachine tot fijn cakekruim. Kneed de botercreme door het cakekruim tot het er eigenlijk weer gewoon uitziet als een deegbal. Zet dit minstens een uur in de koelkast om te voorkomen dat het deeg te zacht wordt.

Rol van het deeg balletjes van ongeveer 25 gram en leg ze in een schaal. Prik er met een lollystokje een gaatje in tot ongeveer halverwege het balletje. Laat de balletjes wederom een nachtje in de koelkast staan om weer goed stevig te worden.


Smelt enkele candy melts. Dat kan au bain marie, maar ook in de magnetron. Zorg er dan voor dat de magnetron niet op zijn hoogste stand staat en roer regelmatig.

Doop het puntje van een lollystokje in de candymelts en steek hem in een cakeballetje. Doe dit voor alle balletjes en zet ze een uurtje terug in de koelkast, zodat het hard wordt en de cakebolletjes stevig op het stokje vastzitten.

Smelt een aantal roze en paarse candymelts in een apart kommetje. Doop de lolly’s in de roze candymelt en met een mespuntje of uiteinde van een klein lepeltje kan je wat sliertjes paarse candymelt eroverheen 'draperen'. Zolang de melts vloeibaar zijn zal het paars in het roze een mooi gemarmerd effect geven en een glad geheel vormen.

Klop en draai ondertussen het teveel aan candy melt eraf en zet ze weg in een pot met suiker, stuk oase of een kartonnen cakepophouder. Laat ze enkele uren hard worden. Versier ze daarna met ogen en mond van fondant, deze kan je op de candymelt bevestigen met een klein beetje icing. 

WE'RE ALL MAD HERE!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten