dinsdag 20 maart 2012

Dadeltaart

Zoals beloofd het recept voor de dadeltaart. Dit recept is afkomstig van de website van de Bagels&Beans, maar ik heb het iets aangepast qua hoeveelheid kokos etc.


Ingrediënten dadeltaart
500 gram dadels (zonder pit en in kleine stukjes/reepjes gesneden)
250 gram roomboter
150 gram bruine basterdsuiker
1 rol Maria biscuitjes (in kleine stukjes gebroken)
1 ei (middel)
3 eetlepels kokos + extra voor garnering

Bereidingswijze
Smelt de boter op een laag vuurtje en voeg zodra het helemaal gesmolten is de suiker toe. Blijf roeren totdat de suiker is opgelost. Klop het ei los in een kommetje en voeg het toe aan het boter en suikermengsel. Laat het mengsel licht koken terwijl je continue blijft roeren. Zodra het mengsel weer egaal is voeg je de dadels toe en meng je die er goed doorheen. Voeg daarna de kokos toe en laat het geheel een minuut goed doorkoken. Daarna de verkruimelde biscuits toevoegen aan het kokende mengsel. Weer goed doorroeren totdat alles echt vermengd is. Na een halve minuut kan het mengsel van het vuur worden gehaald. Stort het mengsel in een ingevette taartvorm van ongeveer 24cm doorsnede (iets groter of kleiner maakt niet uit). Druk het goed plat en egaal met de achterkant van een lepel en strooi er geraspte kokos overheen. Laat de taart vervolgens minstens twee uur afkoelen in de koelkast (maar een dag is nog veel lekkerder). Eet smakelijk!

1 opmerking:

  1. Deze taart is zooooo lekker. Gegeten tijdens de "VU house warming" van Brigitte op 7 maart en echt een aanrader! Het was trouwens erg gezellig, dank voor je gastvrijheid :-)

    Groetjes,
    Myriam

    BeantwoordenVerwijderen