zaterdag 3 maart 2012

Schwarzwälder Kirsch Cupcakes


Dit recept vind ik altijd lekker en het is zeer makkelijk te maken. Stiekem zit er deze keer geen drank in en zijn het dus gewoon chocolade/kersencupcakes (a) Door de kersen en vanillefrosting krijgt de chocoladecake een iets frissere smaak dan normaal en het geeft net wat extra's aan de cupcake. 

Voor 12 cupcakes

Ingrediënten
1x basisrecept chocolade cupcakes
1x recept vanillefrosting
ongeveer 50 gram extra poedersuiker
Kersen of vlaaifruit, kersen op siroop o.i.d.

Voor dit recept kun je gebruik maken van het basisrecept voor chocoladecupcakes. Het enige wat je aan het einde moet doen is het toevoegen van kersen aan het beslag. Als het seizoen voor kersen er is, is het natuurlijk het lekkerst om gebruik te maken van verse kersen. Maar aangezien die niet altijd te verkrijgen zijn is bijvoorbeeld kersen vlaaifruit van Hak ook zeer geschikt. Gooi de siroop die in dit blik zit niet weg, maar zet dat apart. Als je chocoladebeslag af is kun je de kersen erdoorheen roeren. Vul de cupcakevormpjes en let op dat elke cupcake ongeveer een gelijk aantal kersen krijgt. 2 a 3 per cakeje is prima.

Maak de vanillefrosting. Gebruik echter iets meer poedersuiker (ongeveer 50 gram meer). Voeg aan het einde naar smaak de siroop toe van de kersen. Dit kleurt de frosting ook lichtroze. Blijf mixen tot het goed is vermengd. Als je gebruik maakt van verse kersen kun je deze ontpitten en mixen in de frosting. De kersen zullen grotendeels vermengen met de frosting, al zullen er wel wat stukjes in achterblijven. Als de frosting te vochtig is geworden kun je nog meer poedersuiker toevoegen. Garneer de cupcakes als ze afgekoeld zijn met de vanille/kersenfrosting. Ter decoratie kun je een kers eropzetten, of garneren met bijvoorbeeld witte chocoladeschaafsel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten