Ingrediënten cupcakes
120 gram bloem
140 gram bruine basterd suiker
40 gram boter
40 gram boter
1½ theelepel bakpoeder
snufje zout
120 ml volle melk
1 (groot) ei op kamertemperatuur
120 ml volle melk
1 (groot) ei op kamertemperatuur
¼ theelepel vanille-extract
geraspte schil van 1-2 limoenen
fijngesneden blaadjes munt
Ingrediënten glazuur
4 eetlepels rum
sap van ½ limoen
3 eetlepels bruine basterdsuiker
enkele verse blaadjes munt
4 eetlepels rum
sap van ½ limoen
3 eetlepels bruine basterdsuiker
enkele verse blaadjes munt
Ingrediënten frosting
250 gram poedersuiker
85 gram boter op kamertemperatuur
250 gram poedersuiker
85 gram boter op kamertemperatuur
10 ml volle melk
1-2 eetlepels rum
sap van ½ limoen
1-2 eetlepels rum
sap van ½ limoen
Bereidingswijze
Klop de bloem, suiker, bakpoeder, zout en boter een
paar minuten in een kom totdat het mengsel een zanderige consistentie heeft en
alles goed is vermengd en lekker luchtig is. Voeg vervolgens het ei toe aan het
mengsel. Als het ei opgenomen is kan langzaamaan de melk en het vanille-extract
toegevoegd worden aan het beslag. Klop hierna nog een paar minuten op een hoge
stand totdat alles helemaal is vermengd en het beslag glad is. Voeg op het
laatst de limoenrasp en munt toe en klop het heel kort door het mengsel zodat
het goed verdeeld is. Verdeel het beslag over de cupcakesvormpjes en bak het
ongeveer 20 minuten op 170C.
Terwijl de cakejes in de over staan kun je het
glazuur gaan voorbereiden. Verwarm hiervoor de rum, het limoensap en de suiker
in een pan op een laag vuur. De suiker moet helemaal smelten, dit zal ongeveer
5-10 minuten in beslag nemen. Roer af en toe. Voeg na een paar minuten
gekneusde blaadjes munt toe en roer die er ook doorheen. Uiteindelijk moet het
mengsel een siroopachtige consistentie krijgen. Als het heel dun blijft kan je
wat meer suiker toevoegen.
Als de suiker helemaal gesmolten is en de siroop de
juiste consistentie heeft kan je het van het vuur halen. Haal de muntblaadjes dan uit het mengsel (voorzichtig, de siroop is zeer heet) en laat het geheel afkoelen. Zodra het
afgekoeld is kan je het over de (ook reeds afgekoelde) cupcakes smeren.
Voor de frosting moet eerst de boter een minuut of 2
luchtig gemixt worden. Zeef vervolgens de poedersuiker erdoorheen. Blijf
kloppen tot het helemaal is opgenomen. Voeg langzaamaan ook de melk toe aan het
geheel. Als alle poedersuiker en melk goed is vermengd met de boter zet je de
mixer wat hoger en blijf dan nog een paar minuten kloppen, zodat het luchtig
wordt. Nu kan het limoensap en de rum erdoorheen gemixt worden. Mix het geheel
totdat het goed is opgenomen. Spuit met een spuitzak toefjes op je
cupcakes. Ze zijn mooi te versieren met een schijfje limoen, muntblaadjes,
beetje bruine bastersuiker en/of een (kort) zwart rietje in de topping. Cheers!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten