zondag 15 april 2012

Brownie met cheesecake en frambozen

Buiten het feit dat dit er gewoon al superlekker uitziet, smaakt deze brownie ook nog eens goddelijk. Gewone brownies zijn lekker, maar deze heeft toch net eventjes wat extra's! Het recept komt uit het bakboek van the Hummingbird Bakery, maar in hun bakkerijen zelf verkopen ze het niet. Onbegrijpelijk...
Grote voordeel is wel: dit recept gaat per braadsleeformaat (ongeveer 25x35x5 cm, iets kleiner/groter kan ook), dus je hebt er lekker veel van! Uiteraard kan je de hoeveelheden ook halveren :) 


Ingrediënten brownie
200 gram pure chocolade
200 gram boter
250 gram poedersuiker
3 eieren
110 gram bloem

Ingrediënten cheesecakelaag
400 gram verse roomkaas
150 gram poedersuiker
2 eieren
½ theelepel vanille-extract

Ingrediënten frambozenlaag
3 dl slagroom
100 gram poedersuiker
150 gram frambozen (het liefst vers, maar anders heb je ze bij AH ook uit de diepvries)
extra frambozen foor garnering

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 170C en bekleed de braadslee met bakpapier. Het handigs is dit uit één stuk te doen, dan kan je de brownie er later makkelijk uithalen, de bovenste laag is namelijk gewoon slagroomachtig en anders wordt het zo'n rommeltje.

Smelt de chocolade au bain marie en klop ondertussen enkele minuten de suiker en boter luchtig. Voeg daarna al mixend de eieren toe totdat ze goed zijn vermengd. Als de eieren geheel zijn opgenomen kan je de bloem er rustig aan toevoegen en blijf mixen tot het een mooi glad beslag is. Als laatst voeg je dan de gesmolten chocolade toe. Blijf rustig mixen tot het is opgenomen en een glad beslag is. Stort dit beslag in de braadslee en strijk het glad.

Mix voor de kwarklaag de roomkaas, suiker en vanille langzaam door elkaar tot het een egale, dikke massa is. Voeg vervolgens al mixend de eieren toe en blijf op een lage stand mixen tot het mengsel glad is. Mix vervolgens nog een minuutje of 1 á 2 op de hoogste stand zodat het luchtig wordt. Niet te lang blijven mixen, want dan kan het gaan schiften.

Stort dit mengsel bovenop de chocoladelaag en strijk het mooi glad. Bak dit geheel 30 tot 40 minuten in de oven. De bovenste laag moet goudbruin zijn en stevig aanvoelen. Laat hem afkoelen en zet hem daarna een paar uur in de koelkast.

Voor de bovenste laag mix je de slagroom en suiker lobbig. Het moet niet te lang gemixt worden, maar wel een beetje stevig zijn. Vlak voordat het de juiste consistentie heeft kan je de frambozen toevoegen en doormixen. De frambozen zullen het geheel roze kleuren.

Bestrijk de cheesecakelaag met dit frambozenslagroommengsel en garneer het geheel met de overige frambozen. Je kan de stukjes zo groot snijden als je wilt en het geheel is in de koelkast enkele dagen houdbaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten