zondag 22 april 2012

Flaming Strawberry Cupcakes

Op verzoek de cupcakes die te zien zijn in mijn banner! Deze cupcakes zijn echt supergeschikt voor een feestje, ze zijn erg lekker en zien er natuurlijk zeer feestelijk uit. Is weer eens wat anders dan kaarsjes op een verjaardagstaart! En het recept is nog supersimpel ook. Het effect is het leukste als je er minicupcakes van maakt, dan lijken de aardbeien extra groot.

Je kunt gewoon gebruik maken van het standaard chocoladecupcake recept en de chocoladefrosting. De minicupcakes hoeven alleen iets minder lang in de oven, reken ongeveer 18-20 minuten in plaats van 20-25 op 170C. Bovendien maak je van één recept voor chocoladecupcakes veel meer mini’s, ongeveer drie keer zoveel.


Benodigdheden
1x recept chocoladecupcakes (zie recept)
1x recept chocoladefrosting (zie recept)
(grote) aardbeien
sterke drank met hoog alcoholpercentage, minimaal boven de 50% (> 100 proof)

Bereidingswijze
Als de cakejes afgekoeld zijn kun je met een spuitzak de frosting erop spuiten. Hol de aardbeien voorzichtig uit met een scherp mesje. Het beste is als je een beetje grote aardbeien hebt, zodat je ze ook daadwerkelijk kan vullen met iets. Let goed op dat de aardbeien niet lek zijn aan de onderkant nadat je ze hebt uitgehold, snij dus niet te diep. Laat ze licht drogen op wat keukenpapier. Zet ze daarna op de cupcakes. Zorg ervoor dat ze stevig staan in de frosting. Eventueel kan je ze even in de koelkast zetten als de frosting te slap is (door bijv. de warmte).

Vul de aardbeien vlak voordat je ze opdient met een sterke drank zoals witte rum of wodka. Kies wel een drank die je lekker vindt, anders zullen de aardbeien niet zo goed smaken. Het alcoholpercentage moet wel echt hoog zijn, anders vlammen ze niet goed. Zelfs met een drank van 100 proof is het soms nog lastig om ze aangestoken te krijgen. Bacardi 151 werkt in ieder geval zéér goed! Eerst probeerde ik het met gewone witte rum, maar die vatte niet goed vlam door een te laag alcoholpercentage, dus ik heb uiteindelijk naar sterkere middelen moeten grijpen (a)

Zorg ervoor dat de drank op kamertemperatuur is voordat je het aansteekt, dat vat namelijk beter vlam dan gekoelde drank. Als je de aardbeien vult met de drank moet je ze daarna snel aansteken. Nadat je de aardbeien hebt aangestoken blijven ze als het goed is zo’n 30 seconden branden. Het fijne is dat je deze kaarsjes gewoon kunt opeten! Maar niet als ze nog branden natuurlijk :’)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten